Totalresultat 2020

Martina Johansson och Måns Thörnqvist, med ett glatt gäng orienterare från Hestra och Ymer i bakgrunden. Togs till Borås Tidnings första artikel om Borås 5-dagars 2020.

Kära orienterare från när och fjärran som deltagit i denna fantastiska vecka, jag och Martina vill rikta vårt stora tack till Er för att ni varit med oss och gjort detta möjligt! Vi hade från början räknat med 500-600 etappstarter, men vi nådde upp till nästan 800 individuella etappanmälningar, närmare bestämt 789 stycken! Varje dag valde omkring 160 personer att lämna läsfåtöljen, trädgårdslandet, båtsemestern och i vissa fall till och med jobbet, för att istället tillägna sig en härlig utmaning i våra varierande terränger. Totalt var det 305 unika löpare som deltog i någon eller några av etapperna, men hela 74 löpare sprang alla dagarna. Kravet för att få slutresultat var dock att fullfölja med godkänt resultat i samma klass alla fem dagarna, och detta var det 56 personer som nådde upp till. Ett särskilt stort tack och en eloge vill rikta er som genom hängivenhet och uthållighet passerade detta nålsöga! Det är vad O-ringen handlar om, och ni bidrog aktivt till att ge samma känsla till detta arrangemang.

Målet på Borås skidstadion stänger formellt om någon minut, men alla löpare är i mål och resultatet har redan publicerats. Det är med glädje jag härmed presenterar våra totalsegrare, tio stycken. Grattis!

KlassNamnKlubb
H1Erik ClassonOK Orinto
H2Mathias WärnOK Skogshjortarna
H3Magnus LövgrenKinnaströms SK
H4Albin WraneHestra IF
H5Oscar WärnOK Skogshjortarna
H6Gustaf IngelsboOK Tranan
D2Sofia SjögrenOK Kullingshof
D3Madeleine JohanssonOK Skogshjortarna
D4Elin BlomqvistMarkbygdens OK
D5Louise BlomqvistBredareds IF

Det som återstår för tävlingsledningen nu är förutom utlottning av priser, se separat avsnitt för det, är att noga utvärdera veckan och dra lärdomar. Vad har fungerat? Vad kan göras bättre? Vad fungerade mindre bra? Vi vill skapa bra orientering för aktiva orienterare inom de snäva ramar som vi alla måste förhålla oss till nu. Ingen vet hur det kommer sluta, men jag är säker på hur det kommer börja, nämligen med oss! Vi tusentals individer med alla färger och former, i alla åldrar, på alla prestationsnivåer och från alla samhällsskikt och världens hörn som älskar denna sport, vi hittar en väg! Töm – Check – Start!

Måns Thörnqvist/Bredareds IF